Uppdaterad 28 augusti 12:27

26 augusti 19:27, Räddningsinsats, Västerås

Räddningstjänsten och polis genomför en sökinsats i Mälaren efter misstankar om att en man har fallit ur sin båt under färd.

Räddningstjänsten har sökt i ett område i Mälaren efter den saknade mannen och polis har sökt mannen i hans bostad utan att ha anträffat honom.

Anhöriga är underrättade om att räddningstjänsten och polis söker efter mannen.

Dykare från räddningstjänsten kommer att göra dykinsattser efter den försvunne mannen i Mälaren, Västerås kommun. När dykningarna sker får kommenteras av räddningstjänsten i Västerås.

UPPDATERING 28/8 klockan 12:13

Polisen söker fortfarande efter mannen som är anmäld försvunnen efter en båttur. Förutom att polisen tillsammans med räddningstjänsten och sjöräddningen har sökt efter mannen i vattnet, har polisen förhört personer i mannens närhet samt gått igenom de saker som hittades i den båt som tillhör mannen.

Polisen kommer att söka av öar i närheten av den plats där mannen mest troligt ha befunnit sig innan försvinnandet. Utöver det kommer polisens dykare och specialsökhund söka i vattnet. Den exakta tiden för detta är inte fastställd.   

Det finns omständigheter som pekar på att mannen inte är vid liv, men polisen vill inte kommentera dessa uppgifter närmare. Det finns i nuläget ingen misstanke om brott.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen