27 augusti 06:44, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av händelser sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 60-tal ärenden sedan 22-tiden i går kväll. Ingen person har gripts, två personer har hämtats till förhör och senare anhållits, misstänkta för rån. Se händelse nedan.

23.45 Rån, Motala
Två personer blir rånade utomhus i centrala Motala på kontanter och mobiltelefoner. Gärningspersonerna ska ha lämnat platsen i bil. En timme senare hämtades två män i 20-årsåldern in till förhör, männen anhölls senare under natten av åklagare, på sannolika skäl misstänkta för rån. Ingen person fick några allvarliga skador i samband med händelsen.

05.32 Brand, Linköping
Brand i en altan/balkong på ett trevåningshus i Ryd, Linköping. Branden ska ha varit kraftig, men samtliga boende kunde ta sig ut. Klockan 06.19 var branden släckt, en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts och en lägenhet med tillhörande balkong spärras av för teknisk undersökning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen