27 augusti 14:38, Åldringsbrott, Uppsala

Två misstänkta åldringsbrott har anmälts i Uppsala under tisdagen.

Kl 14:38 kontaktar en kvinna 85-årsåldern polisen och berättar att hon upplever att hon blivit förföljd hem till bostaden på Kummingatan när hon varit och handlat i en livsmedelsbutik.
Vid hemmet dök en främmande man upp och påstod att kvinnans hemnycklar var kvar i butiken, men när hon gått dit och kontrollerat fanns där inga nycklar.
Nycklarna hittar hon senare på en parkering vid hemmet och lägenhetsdörren stod öppen.
Kvinnan har inte kunnat konstatera att något försvunnit från lägenheten men polisen kommer att skriva en anmälan om händelsen. Rubriceringen är oklar i nuläget.

Kl 16:52 Inringare är en annan kvinna i 85-årsåldern som också berättar att hon varit och handlat i en livsmedelsbutik i Årsta (det är oklart om det rör sig om samma butik som i händelsen ovan) . Inringaren har känt sig förföljd av en kvinna i butiken.
När inringaren kommer hem till sin trappuppgång på Fyrislundsgatan möter hon kvinnan från butiken som säger att hon letar efter en adress. Sedan kommer en man ner i trappen och lämnar platsen tillsammans med kvinnan.
Inringaren upptäcker sedan att det gjorts flera uttag i en bankomat från hennes konto.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen