Uppdaterad 27 augusti 21:03

27 augusti 16:22, Stöld, Jönköping

Bilist misstänkt för flera brott.

15.15 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade stoppat en bilist vid Råslätts idrottsplats i Jönköping. Föraren blev misstänkt för grov olovlig körning, då han upprepade gånger har ertappats med att köra bil trots att han inte har körkort. Polisen fattade beslut om att beslagta bilen för att förhindra fortsatt brottslighet.

I bilen fanns gods som polisen misstänker har stulits. En husrannsakan genomfördes i bilen. Mannen greps, misstänkt för stöld. Ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma.

Polisen kommer under eftermiddagen och kvällen hålla förhör och försöka få klarhet i om det handlar om stöldgods, och varifrån det i så fall kommer, samt värdet på det. Mannen är i 20-årsåldern.

21.00 Åklagare har beslutat att mannen ska anhållas. Han är på sannolika skäl misstänkt för penningtvättsbrott. Utöver godset i bilen som misstänktes vara stulet, så hittades en summa kontanter. Mannen är dessutom misstänkt för narkotikabrott (innehav), häleri, grov olovlig körning och missbruk av urkund. Hur mycket pengar som hittades kan inte kommenteras i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen