Uppdaterad 27 augusti 19:41

27 augusti 17:02, Vapenlagen, Trollhättan

Samtal om smällar/skott, grovt vapenbrott samt grovt olaga hot, Kronogården.

Samtal inkommer från uppringare som hört smällar i ett område i Kronogården, som uppfattats som skott. Polispatruller skickas till platsen.

Ingen skadad person finns i det område man hört smällarna, och polis söker efter vittnen som kan ge mer uppgifter om händelsen, för att lokalisera en brottsplats.

Det finns ingen målsägare, men en plats har spärrats av, där polis genomför sök med hundpatrull. Händelsen är rubricerad som grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Det finns ingen misstänkt.

19.27 Tre målsägare i händelsen, alla män, har anträffats under kvällen i en bostad. Ingen av dem har fått några skador i samband med skottlossningen. Enligt deras uppgifter ska gärningsmannen avlossat skott som hot, och det har därmed inte skjutits mot dem. I samband med det sökarbete som pågått på brottsplatsen har hylsor efter skottlossningen anträffats, och dessa har tagits i beslag för en teknisk undersökning. Platsen är dock fortsatt avspärrad i väntan på att undersökas av polisens kriminaltekniker, vilket är planerat till onsdagen. Det finns ingen frihetsberövad eller misstänkt för händelsen. Rubriceringen kvarstår så som grovt olaga hot samt grovt vapenbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen