Uppdaterad 28 augusti 11:15

28 augusti 01:31, Mord/dråp, Stockholm

Samtal om skottliknande ljud i nordvästra Stockholm.

Flera personer ringde polisen efter att de hört skottliknande ljud i nordvästra Stockholm, i området runt Vällingby. Det finns uppgifter från inringare om att en bil ska ha lämnat en adress i samband med de skottlikande ljuden. 

En person fördes skadad med ambulans från platsen. Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad och polis arbetar på platsen med att samla in information. 

En teknisk undersökning av brottsplatsen kommer att göras.

Uppdatering klockan 04.31:
Polis på plats har kunnat konstatera att skott har avlossats då hylsor har hittats. Polisen arbetar med dörrknackning. I övrigt kan inget ytterligare i nuläget sägas med hänsyn till den pågående insatsen.

Uppdatering klockan 07:19
Personen som sköts är avliden, hennes anhöriga är underrättade. Polisen har inlett en förundersökning angående mord. Arbetet som pågår på Multrågatan är bland annat teknisk undersökning och dörrknackning.

Förtydligande vid uppdateringen klockan 07:19 ändrade polisen rubriken i händelsenotisen från Kontroll/person till mord/dråp.

Övrigt
Under förmiddagen har polisen publicerat en artikel om det pågående arbet. Den artikeln nås genom den bifogade länken.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen