28 augusti 07:13, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.27 polisen har hittils detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. En person har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning.

01.21 polisen fick uppgifter om att en person skulle ha blivit utsatt för ett hot i Mjölby. Polisen åkte till platsen och träffade en kvinna som ska ha blivit utsatt för ett hot med ett föremål som hon uppfattade som en pistol. Den som skulle ha gjort detta är en man som den drabbade kvinnan känner. När polisen fått dessa uppgifter inleddes en förundersökning om grovt olaga hot och polisen beslutade sig för att genomföra husrannsakan för att söka efter mannen och vapen. Den drabbade kvinnan, som är i 40-årsåldern förhördes med anledning av uppgifterna hon lämnat.

Mannen, som är i 45-årsåldern anträffades kraftigt påverkad vid en husrannsakan i hans bostad. Han hämtades in till förhör och kommer att förhöras efter tillnyktring. Två pistolliknande föremål anträffades också och de togs i beslag eftersom de misstänks ha använts vid brottet. Föremålen kommer att undersökas senare.

01.25 samtal till polisen om bilbrand på Hjortstigen i Söderköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en personbil som blivit helt utbrunnen. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

01.51 tågpersonal ringde till polisen om att två personer saknade biljett och vägrade betala för sin resa. Polisen mötte upp på resecentrum i Linköping och det visade sig då att en av personerna var en kvinna i 20-årsåldern som verkade dropåverkad. Hon fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott. Båda två misstänks också för ringa bedrägeri.

05.34 vid en rutinkontroll av en bilist på Lindövägen i Norrköping uppstod misstanke om rattfylleri. En man i 45-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen