Uppdaterad 28 augusti 16:04

28 augusti 08:33, Uppdatering, Piteå

Polisen söker fortsatt efter den försvunne 30-åringen från Kalix, Långträsk PIteå

Torsdag den 27 juni anmäls en man i 30-årsåldern försvunnen från Kalix. Polisen påbörjar en insats och under fredagen den 28 juni påträffas en bil längs vägen mot Långträsk väster om Piteå som den saknade mannen ska ha använt. Han eftersöks i området med utgångspunkt från bilen under flera dagar i olika omgångar utan resultat. Enligt polisens sökmetod så delas ett möjligt sökområde in i olika segment som sedan söks igenom ett antal gånger för att säkerställa att personen inte finns på platsen. Detta kan göras i flera omgångar och med olika tidsintervaller.

Idag onsdag den 28 augusti kommer polisen att befinna sig i området kring Långträsk för att återigen genomsöka området. Terrängen är svårtillgänglig med enorma sträckor av skog och myrmark. Om du vet något kring försvinnandet är du välkommen att höra av dig till polisen, ring 11414.

 

Uppdatering kl 16.00

Nu har man avslutat eftersöket för dagen och kommer att återuppta under morgondagen. Söket har gått bra trots varmt och eländig terräng. Endast en damtröja har hittats, som nu är dokumenterad och spårsäkrad. I söket har såväl fotpatruller och hundpatruller samt frivilliga från organisationen Missing people deltagit. 

 

Uppdatering torsdag 29 augusti kl 13.50

Under dagen har söket efter den försvunne mannen fortsatt. Ett 20-tal poliser deltar i söket och hundförare samt helikopter. Hittills har inte söket gett något resultat.

 

Mediekontakt kl 11.30-13, eller vid behov (ex. vid fynd): Maria Jakobsson, kommunikatör tel 070-2525673 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen