Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 28 augusti 16:55

28 augusti 13:15, Sjukdom/olycksfall, Malmö

Centralt. Psykisk ohälsa.

Polisens regionledningscentral får samtal från Spångatan om att en person mår psykiskt dåligt och att det finns risk för att personen ska skada sig själv. Polis och ambulanssjukvård skickas till adressen.

Med anledning av ingångsinformation samt tidigare kännedom om aktuell person, skickar Polisen en större resurs till adressen. Detta i förebyggande syfte. Specialistkompetens i form av förhandlare och insatsstyrka ingår i Polisens resurs på plats.

 Det finns ingen konkret misstanke om brott.

Aktuell person befinner sig i en lägenhet till ett flerbostadshus och är ensam i utrymmet. Polisen betraktar händelsen som isolerad, det vill säga att den är begränsad till aktuell lägenhet och involverar en person. Efter att polis kommit på plats och vidtagit åtgärder, är det ingen fara för allmänheten.

I arbetet med att behålla händelsen som isolerad och för att förebygga att allmänhet blir drabbad av skeendet, har Polisen vidtagit vissa åtgärder – bland annat utrymning av en närliggande förskola, lägenheter i närheten av aktuell lägenhet samt avspärrning av flera gator i närområdet.

Kl. 16.06 kan personen i lägenheten säkras av polis, ingen person är fysiskt skadad.

Det är just nu inte fastställt om personen är misstänkt för brott.

Uppdatering kl. 16.50: Samtliga avspärrningar hävdes kl. 16.44 och Polisens arbete på plats är under avveckling.

En man i 30-årsåldern är gripen misstänkt för grovt vapenbrott. Ett vapen är anträffat.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen