03 augusti 08:33, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västerbottens län klockan 00.00-07.00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Två personer har omhändertagits för fylleri sedan midnatt. En viltolycka har inträffat i länet i natt, ingen person kom till skada. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:08 Sexuellt ofredande, Umeå
Polis beordras till en restaurang i centrala Umeå där en kvinna har blivit utsatt för ett sexuellt ofredade. En man i 30-årsåldern har olovligen tagit på hennes kropp. Den misstänkte avvisades från platsen och en anmälan upprättas.

02:28 Rattfylleri, Umeå
Polispatrull får syn på en personbil som kör på en cykelbana i centrala Umeå. Föraren, en man, luktar alkohol men vägrar blåsa i sållningsinstrumentet. När han ska tas med för provtagning gör han motvärn. Mannen blåser sedan motsvarande 1,1 promille alkohol i blodet vilket räknas som grov rattfylleri.

Mannen, som är i 30-årsåldern, grips. Förutom grovt rattfylleri misstänks han också för olovlig körning och våldsamt motstånd.

02:44 Trafikbrott, Skellefteå
Polisen stoppar en A-traktor på Strandgatan. Föraren får en ordningsbot då för många personer färdas i fordonet.

03:12 Trafikbrott, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Föraren får en ordningsbot då bilen har en solfilm på sidotura framtill, något som är otillåtet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen