Uppdaterad 04 augusti 10:07

03 augusti 18:40, Sammanfattning kväll, Västerbottens län

Sammanfattning för kvällen 17-03 (Uppdaterad efter 03.00)

Trafikbrott, Storuman, Klockan 18:27

Polispatrull stoppar och kontrollerar en bil på E12 i höjd med Gunnarn. Föraren, en man i 25-års åldern, rapporteras för hastighetsöverträdelse, obetald skatt samt att bilen varit belagd med körförbud. Polisen utfärdade böter på platsen.

 

Berusad person, Umeå, Klockan 22:27

Samtal inkommer till polisen från Byttgränd då en man som varit på fest slänger saker omkring sig och lever om. Polispatrull åker till platsen och omhändertar mannen som får sova på polisstationen på grund av sin berusning.

 

Allmänfarlig vårdslöshet, Norsjö, Klockan 23:00

Strax efter 23:00 larmas polisen till en bensinstation i centrala Norsjö där det ska vara några personer som skjuter raketer. När patrullen kommer fram till platsen är det en person som fått en skada i handen av raketen. Den skadade personen har tillhört de personerna som avfyrade raketer. Personerna var samtliga män i 20-års åldern. Ambulans var också på platsen och kontrollerade skadan, men mannen behövde ej uppsöka sjukvård. Polispatrullen skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

 

Trafikolycka, Robertsfors, Klockan 00:02

Polis och räddningstjänst larmas till en trafikolyckan på lV670 vid Granån. Det är en bil som voltat ner i ett dike. Ingen uppges vara skadad på platsen och polispatrull skriver en anmälan om trafikolycka, ingen misstanke om brott i nuläget.

 

Misshandel, Umeå, Klockan 01:18

Polis larmas till Vasaplan i Umeå då polisen får samtal om att det är bråk på platsen. När polisen kommer fram ska det vara lugnt på platsen. Polisen tar upp anmälan om misshandel samt motanmälan samt håller förhör på platsen. Båda personerna som varit i bråk var män i 20-års åldern. En utav männen blev avvisad från platsen och den andra blev avlägsnad.

 

Trafikolycka,  Skellefteå, Klockan 02:13

Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till en trafikolycka på Lv805 utanför Burträsk. En person uppges vara inblandad i olyckan och ute ur bilen, uppges ej vara allvarligt skadad. Polispatrull är på väg fram till platsen

 

Uppdaterad av Maria Linné, kommunikatör, klockan 10.00:

Uppdatering gällande trafikolyckan på länsväg 805:
Föraren av bilen misstänks för rattfylleri då hon blåste positivt i sållningsinstrumentet. Hon misstänks också för drograttfylleri. Personen togs med för provtagning. En anmälan upprättades.

04:17 Brott mot knivlagen, Umeå
Polisen kontaktas gällande ett bråk på en adress i Umeå. Polisen åker dit. En man i 20-årsåldern omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för brott mot knivlagen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen