30 augusti 04:52, Trafikolycka, Dalarnas län

Samtal om en personbil med krossad vindruta som framförs vingligt vid Stormyren, på väg mot Noret.

Kl. 06:07 inkommer samtal från en bilförare i Malung som uppger att han krockat med en älg. Det visade sig att den aktuella bilen iakttagits i Mora tidigare under natten då en trafikant meddelade att den framfördes vingligt, och saknade vindruta och var allmänt "tillknycklad". Föraren, en man i 80-årsåldern, ska ha kört från Sveg, via Orsa och Mora till Malung. Mannen klagade över smärta i nacken. I bilen fanns älghår och älgspillning, och mannens hund. Mannen medföljde ambulans till sjukhus för kontroll av eventuella skador.

Mannen misstänks för vårdslöshet i trafik och brott mot jaktlagstiftningen på E45 mellan Orsa och Malung. Jaktbrottet då det inte anmälts i tid att han kört på en älg. Vårdslösheten består i att ha framfört en i princip obrukbar bil ca 10 mil. Bl.a. låg bilens vindruta över ratten vilket gjorde bilen svårmanövrerad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen