30 augusti 05:04, Sjukdom/olycksfall, Stockholm

En man ringer om sin vuxne son som bor i Stockholm. Pappan hade fått samtal från sonen som talade om att han skulle ta sitt liv.

Med de uppgifter som fanns samt ett inledande arbete av personalen på ledningscentralen kom det fram att mannen befann sig i ett fordon i närheten av Farsta centrum.

Polisen började med att kontrollera parkeringar runt centrumanläggningen utan resultat. Parallellt med detta arbete fick ledningscentralen kontakt med mannen. Han hade svårt att tala om vad han var men visste att han var i närheten av Farsta. 

Samtalet med mannen pågick samtidigt som polisen sökte efter honom. En av polispatrullerna som var i Farsta fick kontakt med en man som berättade att på en närbelägen gata stod det en man utanför en parkerad fordon och pratade i mobiltelefon.

Efter en timmes arbete fick polisen hittades mannen. Han omhändertogs med stöd av 47§ i lagen om psykiatrisk tvångsvård. Han fördes till ett sjukhus med psykiatrisk inriktning och polisens beslut kommer omprövas av läkare på nämnda sjukhus.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen