Uppdaterad 30 augusti 08:20

30 augusti 05:04, Stöld/inbrott, Åstorp

Bil med misstänkt stöldgods stoppad, Ekdalsvägen.

Polispatrull noterar en bil av typen mindre lastbil som man beslutar stoppa för en rutinkontroll. Chauffören stannar inte på polisens uppmaning och ett kortare förföljande inledds. Bilen stannar och två personer springer från platsen ut till ett skogsområde. Flera polispatruller, däribland hundpatrull, kopplas in i ärendet och kort därpå grips en av de misstänkta männen. I samband med insatsen beslutas det även om tågstopp då arbetet sker i närheten av en järnväg.

Den gripne är i övre tonåren. Bilen som mannen ska ha färdats i är fullastad med chokladkakor. Lasten misstänks vara stulen, i nuläget är brottsplatsen inte känd.

UPPDATERING: Under morgonen anträffades den lastbil som godset är tillgripit från. Antalet chokladkakor som stulits är ännu inte fastställt, men den lilla lastbilen som stöldgodset transporterades i ska enligt patrullerna på plats haft "choklad hela vägen från golv till tak".

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen