30 augusti 07:13, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.05 polisen hat hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.48 samtal till polisen om att ett villainbrott hade upptäckts i Sjösa, Nyköping. Tjuvar har brutit upp en altandörr på villan och därefter gått in och sökt efter värdeföremål att stjäla. Det är tillrört och rörigt efter tjuvarna. Polisen åkte till platsen och påbörjade en  utredning om grov stöld genom inbrott men det är ännu oklart vad som stulits. Polisen har också genomfört en platsundersökning för att säkra spår. Polisen tar gärna emot tips om misstänkta personer eller fordon från området Sjösa. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

01.51 vid en rutinkontroll av en bilist vid Sillekrog Nyköping blev  en man i 30-årsåldern misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav. Polisen hör förhör med den misstänkte men han blev inte frihetsberövad.

04.00 polisen fick veta att det gått inbrottslarm på ett företag på Brunnsgatan i Nyköping. Väktare och polis kontrollerade och det visade sig att det har varit inbrott på ett företag men det är oklart vad som har stulits. Polisen påbörjade en utredning om stöld genom inbrott samt genomförde en platsundersökning. Det finns ännu ingen misstänkt.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen