30 augusti 07:45, Sammanfattning kväll och natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet (22-07).

Två personer har omhändertagits för fylleri.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:15 Rattfylleri Luleå. Polis stoppar och kontrollerar en bil på Bergnäset som först vägrat stanna på polismans tecken. Föraren uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika, han tas med för provtagning och förhör. Han är i nuläget misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, brott mot knivlagen, narkotikabrott eget bruk samt för att ej ha stannat på polismans tecken. Bilen är tagen i beslag och bärgad från platsen för att förhindra fortsatt brottslighet.

03:59 Rattfylleri Luleå. Polis stoppar och kontrollerar en bil i centrala Luleå. Föraren uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika, han tas med för provtagning och förhör. Han är i nuläget misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, brott mot knivlagen, narkotikabrott eget bruk samt innehav. Bilnycklarna tagna i beslag med stöd av Polislagen.

En morgon med få händelser i länet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen