Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

30 augusti 09:04, Mord/dråp, Örebro

En av de två som misstänks för mord i Örebro den 14-15 maj 2018 begärs häktad.

Den person som anhölls först, under tisdagen, har idag begärts häktad såsom på sannolika skäl misstänkt för mord den 14-15 maj 2018 i Hjärsta i Örebro.

Åklagaren gör gällande att det finns risk att den misstänkte på fri fot kan förstöra bevis eller på annat sätt försvåra utredningen (så kallad kollusionsfara). Straffstadgandet för mord är dessutom sådant att häktning ska ske om det inte är uppenbart att skäl för häktning saknas (så kallad obligatorisk häktning). Åklagaren anser att den misstänkte ska vara ålagd restriktioner.

Häktningsförhandlingen kommer troligen att hållas under fredag eftermiddag.

Åklagaren Åsa Hiding kommer att – efter avslutad förhandling – lämna en kort kommentar på plats. Hon kommer inte att besvara några frågor. Inte heller i övrigt kommer någon från utredningen att kunna svara på frågor idag. Ny händelsenotis kommer även det efter avslutad förhandling.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen