30 augusti 18:30, Mord/dråp, Örebro

Pressmeddelande gällande mordet i Hjärsta.

Tingsrätten har idag på sannolika skäl häktat den person som greps och anhölls i tisdags misstänkt för mord. Åtal ska vara väckt senast den 27 september 2019. Bakom häktningsframställan ligger ett brett utredningsarbete som pågått under ett drygt år och som innefattar både förhör och teknisk utredning. Några uppgifter om innehållet i utredningen kommer i dagsläget inte att lämnas.

 

Ytterligare en person är alltjämt anhållen på skälig misstanke för mord. Senast i morgon lördag kl 12 kommer beslut att fattas avseende eventuell häktningsframställan.

 

Ytterligare kommentarer kommer inte att lämnas i nuläget. Om/när ytterligare information kan lämnas kommer detta att ske i form av ett pressmeddelande.

 

Förundersökningsledare Åsa Hiding och spaningsledare Mikael Nyqvist kommer inte att svara på några ytterligare frågor. Vänligen respektera detta.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen