Uppdaterad 31 augusti 07:39

30 augusti 22:27, Sammanfattning kväll och natt, Västerbottens län

Sammanfattning av kvällens och nattens händelser i länet.

Kl 21:36 - Grovt rattfylleri m.m. Skolgatan, Vilhelmina

När polispatrull skall stanna och kontrollera en personbil så vägrar föraren att stanna, det blir ett kortare förföljande som pågår i ca 3 min.

Vid kontroll så blåser föraren som är en man i 30 års åldern positivt i sållningsinstrument, han uppvisar också tydliga tecken på narkotikapåverkan.

Vid provtagning framkommer att föraren har 0,74 promille i kroppen samt att han är påverkad av bland annat amfetamin och cannabis.

Patrull skriver anmälan om grovt rattfylleri med anledning av alkoholen och drogerna samt att mannen framfört sitt fordon på ett vårdslöst sett. Mannen misstänks också för ringa narkotika (eget bruk).

 

Kl 03:25 - Natten i Västerbotten har än så länge präglats av fylleri och bråk kopplade till alkohol,det har inte resulterat i brott av allvarligare karaktär.

 

Uppdatering 07:01 av Maria Linné, kommunikatör:

Sedan klockan 22.00 på fredagskvällen har sju personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Flera av dem överlämnades till sjukvården. En av dessa misstänks också för ringa narkotikabrott, innehav.

01:52 Våld mot tjänsteman, Umeå
Polisen beordras till en restaurang i centrala Umeå där en berusad man har bråkat med ordningsvakterna. Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks för våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman samt ringa bedrägeri då han inte har betalat för sina drinkar. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

02:04 Misshandel, Lycksele
Polisen beordras till en bostad i Lycksele med anledning av ett bråk. En man medelålders man uppger att han har blivit misshandlad av en yngre man som han har en relation till. Den yngre mannen i sin tur uppger att den äldre mannen har misshandlat honom. Polisen tar upp en anmälan och en motanmälan gällande misshandel. Den äldre mannen uppsöker sjukvård.

02:56 Smitning från trafikolycksplats, Vännäs
Polisen beordras till Vännäs med anledning av att en person har försökt avvika från en trafikolycksplats. Bilisten har kört in i flera stolpar och därefter hotat vittnen till olyckan för att de inte skulle kontakta polisen.

Då misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika och alkohol tas han med för provtagning.

Anmälan upprättas gällande drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, smitning från trafikolycksplats samt olaga hot och övergrepp i rättssak.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen