Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 31 augusti 08:08

31 augusti 02:54, Sammanfattning kväll och natt, Norrbottens län

Norrbottens händelser i sammanfattning och urval

Under kvällen anmäls en våldtäkt i Kiruna. En person är utpekad som gärningsman och anhållen i ärendet. Båda parter är i 35-årsåldern. Utredning pågår. Larmet inkom vid 22-tiden till polisen.

 

Under kvällen/natten har ett flertal personer omhändertagits  i länet på grund av berusning.

 

Under kvällen/natten har ett antal ärenden med bråk anmälts till polisen, dock inga allvarliga brott anmälda i samband med detta.

 

Uppdatering 07:41 av Maria Linné, kommunikatör:

Sedan klockan 22.00 på fredagen har åtta personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Två, av polisen kontrollerade, personer misstänks för narkotikabrott, innehav.

23:11 Misshandel, Boden
Polisen beordras till ett hotell i Boden där en man uppger att han har blivit misshandlad av, en för honom, okänd man. Polisen tar upp en anmälan om misshandel.

00:04 Trafikbrott, Älvsbyn
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Föraren får en ordningsbot då hen inte har bilbälte på sig under färd.

01:40 Misshandel, Boden
Polisen beordras till en ort utanför Boden men anledning av ett bråk. En man i 18-årsåldern misstänks ha slagit en kvinna. Polisen åker dit och håller förhör. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan om misshandel upprättas.

04:18 Rattfylleri, Luleå
Polsien stoppar och kontrollerar en personbil i Råneå. Föraren, en kvinna, blåser positivt i sållningsinstrumentet och tas med för vidare provtagning. En anmälan upprättas gällande grovt rattfylleri då hon hade minst 1,0 promille alkohol i blodet.  Kvinnan får sitt körkort omhändertaget.

06:50 Skadegörelse, Gällivare
Överfallslarm går från en bensinmack i Gällivare. En kvinna har varit inne i butiken och rivit ner saker från hyllor samt varit utåtagerande mot personalen. Polisen åker till platsen. Kvinnan överlämnas till sjukvården. En anmälan upprättas gällande skadegörelse samt ringa misshandel.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen