Uppdaterad 04 augusti 09:28

04 augusti 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Nedan följer ett urval av nattens händelser.

22.10 Trafikolycka-vilt, Färgelanda
På länsväg 172 i Högsäter har en utländsk turistbuss krockat med en älg. Inga kända personskador. Framrutan är krossad. Älgen ligger på vägbanan och jägare tillkallas.

22.13 Trafikolycka, Borås
På Äsperedsvägen har en gångtrafikant blivit påkörd av en personbil. Personen uppges ha blivit mycket allvarligt skadad och ambulanshelikopter kallas till platsen. Bilen tas i beslag och bärgas från platsen. Uppdatering: Det är en ung man som blivit påkörd och han har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

00.19 Brand, Lysekil
Larm om brand på en restaurang på Kungsgatan. Det bor även flera personer i byggnaden som delvis evakueras. Branden släcks. Inga kända personskador. Det finns i nuläget ingen misstanke om brott.

01.14 Trafikolycka, Färgelanda
Singelolycka på länsväg 172 i Dalen, Torp. Två personer har förts till sjukhus med ambulans, skadorna uppges vara lindriga. Bilen som börjat brinna ligger nu utbränd i diket.

01.34 Våldsamt upplopp, Hisingen
I Hisings backa blir en polisbil utsatt för stenkastning av ett 20-tal personer. Ingen polis ska ha skadats men polisbilen har fått plåtskador m.m. En anmälan har upprättas gällande våldsamt upplopp, försök till grov misshandel samt grov skadegörelse.

Under natten kontrolleras personer samt fordon i området och ett flertal personer får följa med för provtagning misstänkta för narkotikabrott genom eget bruk, drograttfylleri samt grovt brott mot knivlagen. Det finns i nuläget inga personer frihetsberövade gällande det våldsamma upploppet.

01.52 Misshandel, Göteborg
På en krog på Kristinelundsgatan blir en man misshandlad av en okänd gäningsman. Han blir biten i näsan och förs till sjukhus för vård. I nuläget är ingen gripen.

03.18 Rån, Göteborg
I Brunnsparken har en person blivit rånad på sitt halsband. En eller ev. flera gärningsmän har ryckt halsbanden från halsen på målsägande. Han ska även ha fått en elsparkcykel kastad på sig. Inga kända allvarliga skador.

03.56 Rån , Götreborg
På Kvarnbergsgatan har en man blivit rånad av tre män, varav någon med ett tillhygge. Inga kända personskador. Mannen har blivit av med en mobiltelefon samt pengar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen