04 augusti 09:52, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00.00-07.00.

Två personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Längre ner finns också en sammanfattning av polisens insats vid årets cruising i Kramfors.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:49 Inbrott, Sollefteå
Polisen kontaktas angående ett inbrott i en butik i Sollefteå. Gärningspersonen har tagit sig in genom en dörr. Det finns inga uppgifter om vad som är tillgripet. Polisen har varit på plats och gjort en brottsplatsundersökning samt hållit förhör. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

01:51 Misshandel, Sundsvall
Polis beordras till Navet med anledning av ett bråk i närheten. En kvinna och en man uppger att de har blivit misshandlade av en annan man. Den misstänkte har sedan lämnat platsen. Skadeläget är okänt. Polisen tar upp två anmälningar gällande misshandel.

02:24 Rattfylleri, Örnsköldsvik
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil där misstanke finns om att föraren kör onykter. Föraren, en kvinna i 20-årsåldern, tas med för provtagning och omhändertas sedan för tillnyktring. En anmälan om rattfylleri upprättas.

03:00 Olovlig körning, Timrå
Polisen kontaktas angående en minderårig person som olovligen har tagit en bil och kört iväg trots att denne saknar körkort. Polisen hittar personen och tar med denne till polisstationen. Personen överlämnas sedan till sina vårdnadshavare. Personen misstänks för olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

03:16 Drograttfylleri, Sollefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil norr om Sollefteå. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 35-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och omhändertas även enligt LOB. En anmälan upprättas gällande både drograttfylleri och rattfylleri.

05:16 Olaga intrång, Sundsvall
Polisen kontaktas gällande ett olaga intrång i en lokal i Nacksta. En man har olovligen gått in genom en öppen lastkaj. Det ser inte ut som att något saknas från platsen. Polisen kontrollerar en man i 60-årsåldern på platsen. Mannen blir delgiven misstanke om olaga intrång, en anmälan upprättas.

06:54 Stöld, Sundsvall
Polisen kontaktas gällande en man som skruvar i extraljusen på en bil parkerad i Bredsand. Anmälaren envarsgriper mannen, som är i 20-årsåldern. Polisen åker till platsen och omhändertar mannen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan upprättas gällande försök till stöld samt ringa narkotikabrott.

 

Polisens sammanfattning av kvällen och natten under årets cruising i Kramfors.

Evenemanget avlöpte lugnt och genererade inget mer arbete för patrullerna än vad som kunde förväntas. Med vädret i åtanke så blev det ändå en hel del fordon i centrum som höll sig kvar mot småtimmarna.

Det patrullerna hanterade under evenemanget/kvällen var följande:

2 personer misstänkta för ringa narkotikabrott.

2 LOB inlåsta i polisarrest.

1 LOB, minderårig som överlämnades till vårdnadshavare.

En hel del förverkande av alkohol i centrum och runt parkeringarna.

På plats under evenemanget var även delar av polisens trafikgrupp från Sundsvall, som även de fick en lugn afton arbetsmässigt.

Polisinsatschefen vill rikta ett tack till nattvandrarna som trotsade vädret och fanns på plats under kvällen, då det var en hel del ungdomar ute runt centrum under kvällen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen