Uppdaterad 04 augusti 18:46

04 augusti 14:00, Mord/dråp, försök, Katrineholm

Två personer skadade vid bråk i Katrineholm.

Vid 14-tiden inkom larm om ett bråk vid Tingshusgatan i Katrineholm. På plats anträffades två personer som tillfogats skador med hjälp av tillhygge (vad för slags tillhygge kommer av utredningsskäl inte specifieras i nuläget).

En av de skadade fick föras med ambulanshelikopter till Uppsala med allvarliga skador, den andra skadade fördes med ambulans till sjukhus i Eskilstuna.

för närvarande pågår en operativ insats i syfte att söka efter och gripa gärningsman/-män samtidigt som det sker en utredningsinsats där polisen söker och förhör vittnen till händelsen. Polisen har inlett en förundersökning som rubriceras försök till mord.

Med anledning av ovan kan ärendet i nuläget inte kommenteras ytterligare.  

Polisen önskar komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser eller som kan lämna andra tips angående händelsen. Dessa ombedes att kontakta polisen på telefon 114 14.

UPPDATERING Kl. 18:45:

Under söndagseftermiddagen har polisen gripit tre misstänkta gärningsmän. Samtliga gripna är män och i 25-30-årsåldern.

De kunde gripas vid husrannsakningar på olika adresser i centrala Katrineholm efter att man genom spanings- och utredningsarbete kunnat identifiera dem såsom misstänkta i ärendet. Det finns i nuläget ingen misstanke om att det skulle finnas någon ytterligare misstänkt gärningsperson. 

De två målsägandena, som är i 20- respektive 55-årsåldern, vårdas fortsatt på sjukhus med skador efter någon form av stickvapen. Bådas tillstånd beskrivs som allvarligt men inte livshotande.

Det går i skrivande stund inte att uttala sig vad gäller eventuell motivbild och liknande, detta är något som den fortsatta utredningen får visa.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen