Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

05 augusti 07:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har under natten hanterat ett 60-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

21.54 Flera personer larmade polisen med anledning av misstänkt skottlossning i centrala Norrköping. Vittnen hade hört ett antal smällar som lät som skott från eldhandvapen. Två män hade setts lämna platsen på en moped/mc. Ingen person har anträffats skadad. Platsen spärrades av och teknisk undersökning har utförts. Avspärrningarna är nu hävda och ett flertal förhör har hållits under natten. På en annan plats i centrala delarna av Norrköping anträffades en moped/mc som kan tänkas sättas i samband med brottet och den har tagits i beslag. Ett flertal förhör har hållits under natten. En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

22.49 En person uppmärksammade en polispatrull på att en moped börjat brinna i Skäggetorp, Linköping. När polis kom fram var elden släckt. Polisen har tagit mopeden i beslag och händelsen utreds som skadegörelse genom brand.

00.39 Flera personer larmade polisen med anledning av misstänkt skottlossning i Vrinneviskogen, Norrköping. Trots mycket arbete i området kunde polisen inte hitta vare sig någon brottsplats, någon målsägande eller något annat som kunde styrka att skott avlossats.

01.21 Polis och räddningstjänst larmades med anledning av en brand vid Råssnässkolan, Motala. När polis kom till platsen visade det sig att en blomlåda brunnit. Polisen utreder händelsen som skadegörelse genom brand.

02.32 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott hos ett företag i Tallboda, Linköping. Ett kameralarm hade utlöst och minst en person sågs vara inne på företagets område. När polis kom fram fanns inga misstänkta personer kvar på platsen. Polisen har skrivit en anmälan gällande försök till stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen