Uppdaterad 05 augusti 14:42

05 augusti 12:16, Trafikolycka, singel, Malung-sälen

Lastbil med släp har kört av i diket utefter Rv16 vid Vemforsen söder om Malung

Initiala uppgifter säger att lastbilen vält och att föraren inte själv kan ta sig ur hytten. Föraren var vid medvetande men har ont. Fortfarande kl 12:46 är föraren kvar i hytten.

Det är totalstopp för trafik förbi platsen.

Polis och räddningspersonal finns på plats.

UPPDATERING KL 13:15. Kvinnan som körde lastbilen är avförd med ambulans till Mora lasarett med oklara skador. Trafiken släpps f.n. fram växelvis förbi platsen. 

NY UPPDATERING: Föraren som är en kvinna i 30-årsåldern var vid medvetande då hon avtransporterades. Hon klagade över smärtor i nacke och rygg.

NY UPPDATERING: Polispatrullen på plats är mycket besviken på vissa bilisters brist på respekt för trafiksäkerheten vid olycksplatsen. Två av dessa förare är bötfällda för att ha överskridit heldragen linje trots trafikdirigering av polis. Det är oerhört viktigt att man som förare koncentrar sig på sin körning och inte stirrar på arbetet med skadade på en olycksplats. På så sätt minimerar man risken för att polis och räddningspersonal blir skadade när man genomför sina arbetsuppgifter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen