Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 07 augusti 07:32

06 augusti 16:18, Misshandel, grov, Västerås

Man skjuten i Västerås.

15:45 inkommer larm om skottlossning i stadsdelen Bjurhovda. Vittnen har sett en man beväpnad med pistol lämnat i en bil, kort efter kommer en skottskadad person in till akuten Västerås. Polisen söker för närvarande efter fordonet och gärningsman. 

Polisen kan i nuläget inte gå ut med några mera uppgifter.

Uppdaterad

15:45 inkommer larm om skottlossning i stadsdelen Bjurhovda. Vittnen har sett en man beväpnad med pistol lämnat i en bil. Kort efter kommer en skottskadad man in till akuten Västerås, mannen är i tjugoårsåldern och tidigare känd av polisen. Mannen är skottskadad i ena foten. Polisen söker för närvarande med ett stort antal resurser efter flyktfordonet och gärningsman. 

En förundersökning gällande mordförsök alternativt dråpförsök har inletts.

Polisen kan i nuläget inte gå ut med några mera uppgifter, texten kommer att uppdateras.Uppdatering 18:39, sammanfattning av händelsen och polisens arbete.

Klockan 15:45 inkom larm om skottlossning på Bjurhovda i Västerås. Vittnen har då hört skott som avlossats och sett en man beväpnad med pistol som lämnat platsen i en bil.
Platsen för skjutningen är högst troligt på Benvägen i höjd med Bjurhovda centrum och polisens tekniker är på plats för att säkra eventuella spår.

Strax efter det första larmet inkom en skottskadad man i 20-årsåldern på sjukhuset i Västerås. Mannen, som blev skadad på underkroppen i samband med händelsen, är talbar och inte livshotande skadad.

Polisen har under eftermiddagen använt sig av en mängd resurser för att förhöra vittnen, säkra spår och leta efter den eller de som utfört gärningen. Bland annat har hundpatrull och helikopter varit på plats för att hjälpa till i arbetet.

Brottsrubriceringen i ärendet har ändrats till synnerligen grov misshandel.

Polisens bild av händelsen är ännu inte helt klarlagd och det pågår ett intensivt arbete med att säkra uppgifter till utredningen, detta för att klargöra händelseförloppet. I nuläget kan därför ingen ytterligare information om händelsen lämnas ut.

Tips och iakttagelser om händelsen lämnas via 114 14 eller via polisen.se. 
 
Uppdatering 19:47

Polisen kommenterar inte ärendet ytterligare under kvällen/natten. Vid 08-tiden imorgon bitti uppdateras den här händelsenotisen med ny information och då finns också polisens presstalesperson i Västmanland på plats.

Uppdatering 7 augusti 07:26

En man i 20-årsåldern greps på eftermiddagen på tisdagen misstänkt för skjutningen på Bjurhovda. Gripandet skedde i de västra stadsdelarna i Västerås och gick lugnt till. Klockan 21:37 anhölls mannen för brottet. Förundersökningen leds av en åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen