Uppdaterad 07 augusti 09:59

07 augusti 06:57, Fjällräddning, Kiruna

Kebnekaise, sex personer som behöver hjälp

I går kväll inkom samtal gällande sex äldre personer som behövde hjälp i Kaffedalen. Det blåste, regnade och var dålig sikt där de befann sig. Samtliga personer behövde hjälp.

Polisens regionsvakthavande befäl fattade beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor. Fjällräddare kallades ut.

Strax efter midnatt meddelades att fjällräddare var framme hos sällskapet. Personerna var nedkylda. Helikopter kunde inte landa på platsen på grund av vädret.

Strax efter klockan tre meddelades att fem fjällräddare befann sig med sällskapet, de vandrade i västlig riktning.

Vid 06:30-tiden meddelades att det fortfarande inte var möjligt att flyga helikopter till platsen, på grund av mycket tät dimma.

Strax före kl 07 meddelades att sällskapet och fjällräddare gick på en led i riktning mot Singistugorna.

Uppdatering kl 07:55

Sällskapet och fjällräddare har tagit en paus. De har gjort en bivack och sällskapet (ej fjällräddare) vilar/sover i sovsäckar.

Uppdatering kl 09:37

Polishelikopter har kunnat styra till platsen där sällskapet och fjällräddare befinner sig. Två män och två kvinnor har hämtats och lämnats vid Singistugorna. Helikoptern åker nu tillbaka för att hämta resterande personer.

Uppdatering kl 09:48

Övriga i sällskapet är nu hämtade med helikopter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen