Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

07 augusti 07:10, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har under natten hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Under gårdagskvällen inkom ytterligare två anmälningar om åldringsbrott i Jönköpings län, ett i Nässjö och ett i Jönköping.

Händelsen i Jönköping ska ha inträffat vid 19-tiden. Kvinnan som är i 95-årsåldern hade fått ett samtal från någon som påstod sig jobba på bank och som ville meddela att någon försökt använda kvinnans bankkort och att det därför måste spärras. Under samtalet knackade en för kvinnan okänd man på dörren och kvinnan övertalades att lämna ifrån sig sitt bankkort. Ett större uttag hade senare gjorts från kontot.

I Nässjö försökte någon på samma sätt lura en kvinna i 95-årsåldern. När kvinnan hotade med att ringa polis försvann mannen från platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen