07 augusti 17:22, Försvunnen person, Malå

Sökinsatsen efter 80-årige Olle som försvann från Rentjärn i Malå kommun under förmiddagen lördag den 3 augusti har avslutats.

Klockan 17.03 i dag onsdag den 7 augusti avslutades sökinsatsen efter beslut från räddningsledaren då det inte längre bedöms sannolikt att anträffa mannen vid liv. Beslutet är taget på medicinska grunder där hälsotillstånd, tidsfaktor och väderläge vägts samman av medicinsk expertis.

Sedan i lördags så har ett mycket stort område sökts igenom med alla tillgängliga resurser bland annat polishelikopter och drönare samt hundar från både polisen, fjällräddningen och hemvärnet. Ett stort antal frivilliga från närområdet, liksom Missing People, har också anslutit. Inga spår efter mannen har dock hittats, och mycket få eventuella iakttagelser av mannen har kommit till polisens kännedom.

Ärendet överlämnas nu till lokalpolisområdet för fortsatta åtgärder. Det handlar dock i nuläget inte längre om en aktiv sökinsats, utan mer om att följa upp eventuell ny inkommen information.

Polisen är fortsatt intresserade av tips och iakttagelser som kan leda ärendet framåt. Kontaktvägen för tips är telefonnummer 114 14.

Polismyndigheten vill också tacka alla inblandade som hjälpt till i eftersöket.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen