Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 08 augusti 06:51

07 augusti 23:03, Detonation, Landskrona

Explosion i centrala Landskrona.

Flera uppringare berättar om en hög smäll i centrala Landskrona. Uppringarna uppger flera olika adresser men polispatruller kan en kort stund senare konstatera att någonting exploderat vid stadshuset på Drottninggatan med bland annat krossade rutor som följd. Polispatrullerna påbörjar avspärrning av platsen i väntan på vidare utredning. Det finns inledningsvis inga uppgifter om att någon kommit till skada.

Uppdatering: Tekniker från nationella bombskyddet skickas till platsen för att säkerställa att inga explosiva föremål finns kvar. Förhör med vittnen påbörjas.

Uppdatering: Nationella bombskyddet undersöker platsen just nu för att säkra att inget farligt finns kvar. Därefter kommer kriminalteniker att göra en brottsplatsundersökning i syfte att utröna vad som hänt samt om någon kan misstänkas. Detta beräknas ta resten av natten. Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödelägelse. Ett antal personer och fordon har kontrollerats men ingen är gripen för brott.

Mer information under morgonen.

Uppdatering (2019-08-08 kl 06:49) Avspärrningarna hävdes 04:14. Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen