Uppdaterad 08 augusti 19:53

08 augusti 18:00, Rån, Gnesta

Larm om rån mot butik i centrala Gnesta.

17.38 Polisen fick flera samtal via 112 om ett rån mot en guldbutik på Tingstugatan i centrala Gnesta. Polisen åkte till platsen och till andra olika platser i Gnesta med ett flertal polispatruller.

17.55 Polis är framme på brottsplatsen. Enligt uppgift hade en maskerad person med ett yxliknande föremål i handen rånat butiken och sedan setts springa från platsen.

19.46 Polisen har under kvällen arbetat med att utreda händelsen och med att spåra gärningsmannen men det har ännu inte gett något avgörande resultat i form av någon misstänkt person. Polisen har hållit ett antal förhör med personer, drabbade av brottet och med vittnen. Arbetet på och omkring brottsplatsen är nu slutfört, avspärrningarna är hävda.

Polisen har inlett en förundersökning om rån och kommer att arbeta vidare fortsatta förhör och andra utredningsåtgärder.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid rånet. Det är i nuläget oklart vad gärningsmannen fick med sig från butiken.
Polisen är fortsatt intresserad av tips och iakttagelser från Tingstugatan och området intill vid tiden för rånet. Den som har uppgifter att lämna ombeds att ringa 114 14.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen