09 augusti 00:10, Sedlighetsbrott, Linköping

Misstänkt sexualbrott i Linköping, en misstänkt gripen.

Strax efter midnatt natten mot fredag larmades polis till området Skäggetorp i Linköping med anledning av att en anmälare träffat på en ung kvinna som skall ha blivit utsatt för ett sexualbrott i en lägenhet i närheten.

När polis kom till platsen kunde en man i 20-årsåldern gripas som misstänkt för brottet. Denne befann sig då i en pressad situation efter att en uppretad folksamling börjat samlas på platsen. Efter att den misstänkte förts från platsen var det under en tid fortsatt rörigt på platsen med upprörda känslor hos flera personer, vilket ledde till att ett antal polispatruller fick stanna kvar för att lugna ner situationen, något som även skedde efter en liten stund. 

Målsäganden, som även hon är i 20-årsåldern, har förts till sjukhus för läkarundersökning. Den gripne har förts till polishuset i Linköping där han kommer att höras om händelsen, därefter skall åklagare fatta beslut om huruvida han skall vara fortsatt frihetsberövad, d.v.s. anhållen, eller om han skall försättas på fri fot.

P.g.a. utredningssekretess samt av hänsyn till målsäganden kommer ärendet inte att kommenteras vidare.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen