Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

09 augusti 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson.

23.03 Trollhättan, misshandel.
Vittnen ser hur en man blir angripen av flera personer på Slåttervägen varför polis larmas till platsen som skall vara utanför skolan. Mannen har fått ta emot både sparkar samt slag och blöder ifrån huvudet. Han körs med ambulans till sjukhuset för att se över sina skador. Målsäganden mins inget av händelsen men vittnen gör gällande att det var ca 6-7 personer som slagit honom. Polis träffar inte på några personer som kan sättas i samband med händelsen, en anmälan skrivs.

23.59 Göteborg, skadegörelse genom brand.
Ett vittne har hört en smäll och sedan har en bil börjat brinna på Gropens Gård. Räddningstjänst samt polis till platsen som kan konstatera att en bil har satts i brand som räddningstjänsten släckte omgående, oklart med spridningsrisk. En anmälan skrivs av patrullen.

01.28 Borås, försök till stöld av moped.
Vittne ser hur två personer försöker slipa upp ett lås till en moped på Vindelgatan varför polis larmas till platsen. Låter som en vinkelslip som tjuvarna försöker få upp låset med. Någon av dem täckte sitt ansikte med någon form av huva. När patrullen kommer till platsen kan man gripa en av dem på platsen medan den andre springer till skogs. Med hjälp av en hundpatrull lyckas man spåra upp den andre tjuven efter en liten språngmarsch. Båda killarna är i 16 års åldern och får följa med till stationen för vidare utredning.

02.36 Tjörn, skadegörelse genom brand.
Kommer in uppgifter att någon bil skall brinna på Almön varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Kan konstatera att det är två bilar som brinner och dessa släcks. Polis skriver en anmälan, ingen gripen.

03.38 Uddevalla, narkotikabrott.
Tre personer kan gripas i en bil på Riksväg 44 i Källdal för överlåtelse av narkotika. Föraren kan även misstänkas för rattfylleri.

04.33 Göteborg, misshandel.
En man ringer in till polisen och berättar att han blivit misshandlad av 3 – 4 okända män på Eklandagatan. Han har tagit emot sparkar och slag samt blöder från näsan. Patrull till platsen som tar upp en anmälan, ingen person gripen eller träffas på som kan sättas i samband med händelsen.

05.33 Göteborg, stöld.
En man kontrolleras på Gustaf Adolfs Torg och där påträffas en plånbok samt en mobil som tillhör en kvinna. Mannen kan ej redogöra för hur han kommit över dessa varför han grips och får följa med till stationen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen