Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

09 augusti 07:01, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har under natten hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

00.14 Polis larmades med anledning av en kraftigt vinglande lastbil på E4, Torsvik, Jönköping. Lastbilen beskrevs vingla över hela körbanan i norrgående riktning så kraftigt att flertalet bilar lade sig i kö och inte vågade köra om. När polisen stoppade lastbilsekipaget visade föraren tecken på att vara mycket berusad och han blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Föraren, en man i 25-årsåldern, fördes till polisstationen för ytterligare provtagning. Efter provtagning i polisens Evidenser visade det sig att mannen hade en alkoholhalt på 1,4 promille i utandningsluften och han är misstänkt för grovt rattfylleri. Lastbilen bärgades från platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen