Uppdaterad 09 augusti 12:58

09 augusti 08:31, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Polisen har utöver nedanstående ärenden även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

22:23 Brand, Järpen, Åre
Polisen larmas om en brand i ett flerfamiljshus i Järpen. Det brann inledningsvis på en balkong och spred sig senare till taket. Huset evakuerades. Det finns ingen uppgift om eventuella personskador.

Polisen har varit på plats. Brandplatsen är avspärrad i väntan på att polisens tekniker kan göra en platsundersökning. En förundersökning är inledd gällande allmänfarlig vårdslöshet.

Uppdatering 12:56: En person är delgiven misstanke om brott. Med hänsyn till förundersökningssekretessen kan några ytterligare uppgifter inte lämnas för närvarande. 

 

23:01 Stöld, Östersund
Polisen kontaktas med anledning av att en person har blivit bestulen på sin väska med bland annat en mobiltelefon i. Stölden har skett utomhus i Östersund.

Mobiltelefonen kan spåras till ett hus på Frösön. Polisen åker dit och påträffar där en person med den aktuella telefonen. I samband med en husrannsakan påträffas resten av stöldgodset - som överlämnas till målsäganden.
Den misstänkta är i 20-årsåldern. En anmälan om stöld upprättas.

05:02 Olovlig körning, Östersund
Polisen stoppar och kontrollerar en mopedbil vars förare kör för fort. Föraren, en minderårig pojke, har därmed inte behörighet att köra den och misstänks därmed för olovlig körning. Fordonet tas i beslag för en närmare undersökning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen