09 augusti 20:25, Vapenlagen, Göteborg

Polisinsats vid Grevegården. Larm om beväpnad person vid Vättnedalsskolan.

Polisen larmas till Vättnedalsskolan, Smargadgatan där vittnen sett en kille springa runt med något som liknar en pistol/ett skjutvapen. På platsen uppges det finnas ca 10 st yngre personer.

Polisen förbereder en insats på platsen.

När man inleder insatsen har polisen fått bra ingångsinformation om den som burit vapnet. Det framkommer även information om att det kan röra sig om flera vapen. När polisen sedan inleder sin insats så syns en av de som varit på platsen gömma vapnet.  

Vapenbäraren kan dock pekas ut och även platsen där vapnet ska ligga. De ungdomar som finns på platsen kontrolleras och polisen finner även vapnet som visar sig vara en sk soft airgun/ i modell som ett riktigt vapen.

Den kille som burit/gömt vapnet är född -04. Det finns ingen uppgift om att vapenbäraren ska ha hotat någon person på platsen. Polisen kommer att genomsöka närområdet med hund i händelse av att det finns något ytterligare vapenliknade föremål.

En anmälan om vapenbrott kommer att upprättas. Den misstänkte körs hem till föräldrarna. Ärendet kommer att delges sociala myndigheter.

Soft air gun har en 18 års gräns.  

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen