01 december 08:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Ett urval av händelser sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Södermanlands län har hanterat ett 80-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Ingen person har gripits. Åtta personer har omhändertagits enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer. Utöver rutinärenden som kontroller av personer och fordon har polisen i region Öst haft fullt upp med psykisk ohälsa och flertalet suicidförsök under kvällen och natten.

01.04 Våld mot tjänsteman, Eskilstuna
En man i 25-årsåldern började bråka med en ordningsvakt på en krog i centrala Eskilstuna. Polis kallades till platsen och omhändertog mannen, som var kraftigt påverkad, enligt Lob. Han är misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott eget bruk. Ordningsvakten fick inga allvarliga skador, men tvingades uppsöka akuten efter att ha jobbat färdigt sitt pass.

02.27 Brand, Eskilstuna
En personbil brann längs länsväg 899 mellan Kjula och Ärla. Personbilen har stått på platsen ett tag, polis har tidigare varit där och gjort en kontroll. Bilen var övertänd när räddningstjänst kom till platsen, på grund av att den stod på ett vattenskyddsområde ville man inte försöka släcka utan lät den brinna ner. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

03.09 Rattfylleri, Strängnäs
Polis stoppade en bilist på riksväg 55 vid Sankt Eskils källa efter en vinglig färd. Föraren, en man i 20-årsåldern, visade sig ha 0,74 promille alkohol i blodet och är misstänkt för rattfylleri. Körkortet omhändertogs.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen