01 december 08:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 100-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Ingen person har gripits. 14 personer har omhändertagits enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer. Utöver rutinärenden som kontroller av personer och fordon har polisen i region Öst haft fullt upp med psykisk ohälsa och flertalet suicidförsök under kvällen och natten.

00.44 Rån, Linköping
En man som stod utanför en krog på Storgatan blev konfronterad av två okända gärningspersoner. De ska ha visat upp ett tillhygge och sedan tvingat honom att gå till en bankomat och ta ut pengar. Därefter lämnade de platsen med en mindre summa kontanter. Ingen person skadades i samband med händelsen. En anmälan om rån har upprättats, det finns i nuläget ingen misstänkt.

01.25 Grovt rattfylleri, Finspång
En bilist stoppades för kontroll i Grosvad, Finspång. Föraren, en man i 25-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument och togs med för ytterligare kontroll. Han visade sig ha 1,82 promille alkohol i blodet och misstänks därmed för grovt rattfylleri. Körkortet omhändertogs.

02.41 Stöld/inbrott, Linköping
En inringare kontaktade polisen efter att ha lyckats avbryta ett inbrottsförsök i Ryd, Linköping. Två unga killar hade varit i källaren/cykelförrådet i ett flerfamiljshus och brutit upp flera dörrar. Gärningspersonerna fick troligen inte med sig något då stölden avbröts av inringaren. Klockan 03.22 såg en inringare hur två personer stal en elcykel på Stationsgatan i Tannefors, Linköping. Polis kallades till platsen, men personerna var då försvunna med cykeln. Klockan 04.15 såg en inringare i Hejdegården hur två unga killar försökte bryta sig in i ett cykelförråd. De ska sedan ha blivit skrämda av en bil som kom och lämnade platsen tomhänta.

03.35 Stöld/inbrott, Norrköping
En målsägande kvinna i 65-årsåldern vaknade av att det stod en främmande person i sovrummet. Detta ska ha skett i Silverringen, Navestad. När hon skrek till försvann den misstänkta personen från bostaden. Senare visade det sig saknas en mindre summa kontanter samt smycken. Troligen har gärningspersonen tagit sig in via altandörren som var olåst. Polis har varit på plats med bland annat hundpatruller, men inte lyckats spåra hela vägen fram till någon misstänkt. En anmälan om grov stöld har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen