01 december 08:03, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 70-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. En person har gripits, se händelse nedan. 13 personer har omhändertagits enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer. Utöver rutinärenden som kontroller av personer och fordon har polisen i region Öst haft fullt upp med psykisk ohälsa och flertalet suicidförsök under kvällen och natten.

22.19 Trafikbrott, Jönköping
Polis larmades till Asecs parkering med anledning av en trafikolycka. En personbil hade kört in i en annan personbil – som i sin tur kolliderat med en tredje parkerad personbil. Föraren till bilen som orsakade olyckan misstänks för vårdslöshet i trafik, genom att ha framfört sin bil på ett sätt så att han åsidosatt säkerheten för andra trafikanter. Den misstänkte, en man i 20-årsåldern, fick se sin bil bärgas från platsen då den hade kraftiga skador i fronten och på sidan. Föraren till bilen han körde in i fick följa med ambulans till sjukhus med smärtor i ett knä.

01.12 Våldtäkt, Nässjö
Polis larmades till en mindre ort i Nässjö kommun där en kvinna i 25-årsåldern anmält en våldtäkt. När polis kom till bostaden, där våldtäkten ska ha ägt rum, var den misstänkte gärningspersonen kvar på platsen. Bostaden spärrades av för en teknisk undersökning. Mannen, som är i 20-årsåldern, greps på plats misstänkt för våldtäkt. Han anhölls senare under natten av åklagare.

02.15 Rattfylleri, Jönköping
En polispatrull mötte en bil på Klostergatan som körde vingligt och var på väg över på fel sida av vägen. Polisbilen vände runt och stoppade bilisten för kontroll. Föraren blåste positivt och är misstänkt för rattfylleri genom påverkan av alkohol, efter förhör framkom även misstanke om narkotikapåverkan. Den misstänkte är en man i 45-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen