01 december 09:05, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Åtta personer har omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:22 Arbetsplatsolycka, Kiruna: En polispatrull beordras till ett industriföretag där en kvinna vält med en lastbil. Hon är ute ur bilen men klagar på ryggsmärtor.

En anmälan gällande arbetsplatsolycka upprättas.

01:58 Stöld, Gällivare: Polisen får samtal om att ett par vaknat upp i sin bostad och sett att någon försöker backa deras skoter ur garaget. Den misstänkte gärningspersonen springer från platsen.

En polispatrull beordras till platsen och kan gripa mannen cirka 300 meter från platsen. Mannen misstänks för stöld genom inbrott i garage, rattfylleri under påverkan av både alkohol och narkotika, narkotikabrott eget bruk samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

01:59 Misshandel, Älvsbyn: Polisen får samtal om att en person blivit misshandlad på en privat fest. En kraftigt berusad man har tagit strupgrepp på en annan man som han är bekant med. En polispatrull beordras till platsen. Patrullen håller förhör och en anmälan gällande misshandel upprättas.

04:19 Rattfylleri, Luleå: Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Då föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika får han följa med för provtagning. Det visar sig också att mannen saknar körkort.

En anmälan gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt olovlig körning upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen