12 december 06:58, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 15-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits.

00.35 larm om inbrott på ett företag på Norrköpingsvägen i Nyköping. När polisen kom dit visade det sig att det varit inbrott men att tjuvarna inte verkar ha lyckats få med sig något gods. Polisen påbörjade en utredning om försök till stöld och en brottsplatsundersökning är genomförd.

02.02 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Lektorsgatan i Strängnäs. Det visade sig vara en bil som brann och polisen misstänker att branden är anlagd. Polisen utreder ärendet som skadegörelse genom brand.

05.04 en polispatrull upprättade en trafikkontroll på Västerleden i Eskilstuna. Och efter ca tio minuters arbete blåste en bilförare positivt i polisens sållningsinstrument. En manlig bilförare i 55-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen