14 december 06:50, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

22.23 Vänersborg, bråk och skadegörelse
20-30 ungdomar har slagit sönder flera rutor på en livsmedelsbutik samt rivit ner vägskyltar och skjutit raketer. Flera polispatruller åker till platsen och möts av stenkastning och raketer. En polisbil utsätts också för skadegörelse. Flera personer avvisas från platsen och några omhändertas för ordningsstörning. Inga personskador. Vid 00.30 är det åter lugnt på platsen. Polisen har skrivit anmälningar om våldsamt upplopp och skadegörelse.

02.02 Göteborg, rån
På Selma Lagerlöfs Torg har en kvinna i 25-årsåldern bilvit utsatt för ett personrån. En man med svart luva har kommit upp bakom henne och ryckt tag i hennes väska som troligen gick sönder. Han fick med sig väskan och sprang från platsen. Allting gick väldigt fort och kvinnan hann inte se så mycket av mannen. Ingen gripen. 

02.17 Göteborg, trafikolycka
I korsningen Parkgatan - Viktoriagatan har en man i 20-årsåldern blivit påkörd av en bilist. Mannen är förd till sjukhus med oklara skador men var vaken och talbar när han kördes iväg. Troligen har han gått mot rött ljus och en anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats.

03.26 Kållered, rån
På Ekenleden har en kvinna blivit rånad. Hon stod och väntade på taxi när två maskerade killar kom fram och hotade henne med kniv samt sparkade henne i ansiktet. De tog hennes mobil och pengar innan de lämnade platsen. Inga uppgifter om att kvinnan behövt åka till sjukhus. Polisen har sökt i området med bl a hund men ännu är ingen gripen.

04.24 Göteborg, rån
På Rundradiogatan har en man i 20-årsåldern blivit hotad och slagen i huvudet av två män som tilltvingat sig hans mobiltelefon samt jacka. Därefter sprang de från platsen. Den rånade mannen kördes hem till sin bostad av polisen. I nuläget finns ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen