Uppdaterad 16 december 16:11

15 december 23:31, Mord/dråp, Uppsala

Skottlossning i Stenhagen.

Polis och ambulans larmades till Stenhagen på grund av skottlossning. När polisen kommer till platsen anträffas två män som blivit skjutna. De är allvarligt skadade och förs med ambulans till sjukhuset. I nuläget är polisen på plats med ett flertal patruller för att söka gärningsman och säkra spår. Ingen person är gripen.

Polisen har säkrat spår, hållit förhör och haft tekniker på plats.

De skadade männen är i 20- och 25-årsåldern. Båda fördes allvarligt skadade till sjukhuset. Mannen i 20-årsåldern har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhuset. Den andra mannen har avlidit av sina skador och anhöriga är underrättade.

Uppdatering  06.52

En utredningsorganisation är ihopsatt och kommer att arbeta med ärendet under dagen och framåt. Flera olika utredningsåtgärder kommer att genomföras.

Den här händelsen kommer att tas upp inom den nationella särskilda händelsen Rimfrosts ramar. Rimfrost stab kommer att ha ett extrainsatt möte under dagen med anledningen av händelsen i Stenhagen. 

Uppdatering 16:09

Nattens mord/mordförsök i Stenhagen avhandlades under dagen av Region Mitts stab för den nationella särskilda händelsen Rimfrost. Både lokala och regionala förutsättningar för att komma fram i utredningsarbetet belystes. Sedvanliga utredningsåtgärder i ärendet fortskrider.

Det finns inget beslut om resursförstärkning till region Mitt i dagsläget.

Har du tips eller information kring ärendet i Stenhagen så är du välkommen att kontakta 114 14 eller använda polisens webbformulär.

https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/

Notisen kommer inte att uppdateras mer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen