Uppdaterad 02 december 07:20

02 december 06:42, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.42 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Fem personer har gripits, men ingen har omhändertagits eller fått följa med för provtagning.

04.12 en polispatrull stoppade en skåpbil på riksväg 27 söder om Värnamo. När bilen kontrollerades uppstod misstanke om stöld alternativt häleri eftersom den vara lastad med föremål som kan misstänkas vara stulna. En förundersökning om stöld alternativt häleri inleddes och de fem personer som åkte i bilen greps som misstänkt för detta brott. De är alla män i 25--50-årsåldern. När detta skrivs är alla fem fortfarande gripna.

05.35 SOS-larm om trafikolycka på länsväg 834 norr om Grimstorp. Bilst som kört av vägen och voltat, blivit liggande på taket. Föraren var vaken och talbar men fördes till sjukhus med ambulans. Polisen är på platsen och väntar på bärgare.

05.56 viltolycka på länsväg 1819 utanför Habo där en bilist krockade med en älg. Inga personskador och inga synliga skador på bilen. Älgen gick iväg från platsen. 06.16 ytterligare ett larm om viltolycka på samma plats, troligen med samma älg som blev påkörd en andra gång. Denna gång blev bilen helt demolerad men ingen person skadades. Platsen märktes ut och eftersöksjägare kallades till platsen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen