Uppdaterad 20 december 21:13

20 december 09:10, Rån, försök, Ronneby

Två gripna efter rån i bostad.

Polis och ambulans larmas till Gångbrogatan i Ronneby med anledning av att allmänhet iakttagit ett tumult med ett flertal personer utomhus.

På plats framkommer det att det skett ett rån i en närliggande lägenhet, där det uppges vara två gärningspersoner. I samband med att gärningspersonerna avviker från lägenheten uppstår konfrontation utomhus mellan lägenhetsinnehavaren och en av dom misstänkta gärningsmännen.

Polispatrull kan snabbt gripa en av männen, misstänkt för grovt rån. Det rör sig om en man född -98. Mannen hade tillfogats skador som krävde vård på sjukhus. Lägenhetsinnehavaren misstänks för grov misshandel på den misstänkte rånaren i samband med konfrontationen och är även han gripen. Det rör sig om en man född -77.

Lägenheten är avspärrad och tekniker är på platsen och arbetar. Polispatruller har hållit förhör med inblandade parter. En anmälan om grov misshandel samt försök till/rån upprättas. Ändringar och fler rubriceringar kan tillkomma i ett senare skede.

Uppdatering Rättelse, ärendet rubriceras som försök till grovt rån. Ej fullbordat rån som det initialt uppgavs i texten.

Uppdatering

De två männen är båda anhållna av jouråklagaren.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen