21 december 09:11, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Fem personer har omhändertagits för fylleri, en av dessa misstänks också för narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:43 Skadegörelse, Umeå
Polisen kontaktas gällande en skadegörelse. Okänd gärningsperson har slagit sönder ett fönster på företagslokaler på Skolgatan i centrala Umeå. Polisen har varit på plats. En anmälan gällande skadegörelse ska upprättas.

00:48 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på I20-området i Umeå. Föraren får en ordningsbot för att ha använt annat än vitt eller gult ljus fram på fordonet, vilket är otillåtet.

01:17 Ofredande, Umeå
Polisen kontaktas angående ett ofredande på en restaurang i Umeå. En kvinna i 20-årsåldern ska ha blivit ofredad av en man i samma ålder. Polisen åker till och tar upp en anmälan.

02:04 Stöld, Skellefteå
Polisen inleder ett förföljande av en personbil i trakterna kring Burträsk. Föraren vägrar stanna trots upprepade stoppförsök. Efter en tids förföljande stoppas bilen och två personer som finns i den, två män i 25 respektive 45-årsåldern, grips misstänkta för stöld genom inbrott. Männen misstänks ha gjort inbrott i Kågeskolan samt Bolidenskolan tidigare under natten. Efter förhör ska åklagare besluta om de ska anhållas eller släppas på fri fot.

03:27 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Storgatan. Bilen är avställd men föraren vill inte godta en ordningsbot varför patrullen istället upprättar en anmälan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen