Uppdaterad 21 december 09:22

21 december 07:58, Farligt föremål, misstänkt, Värnamo

Anträffat farligt föremål konstaterat ofarligt.

04:54 Polisen larmades till en restaurang på Storgatsbacken i Värnamo. Ett föremål hade kastats in genom en fönsterruta. Polis beordrades till platsen.

På plats hittade polisen ett misstänkt farligt föremål. Föremålet dokumenterades och restaurangen spärrades av. Ingen person har skadats. Polisens nationella bombskydd kontaktades och de bedömde att de behövde komma till platsen för en kontroll av föremålet. Initialt rubriceras ärendet som försök till allmänfarlig ödeläggelse.

07:50 Polisen finns på plats och bevakar avspärrningarna.

08:50 Polisens nationalla bombskyddet är på plats.

09:16 Nationella bombskyddet har undersökt det misstänkt farliga föremålet och kunnat konstatera att det är ofarligt. Brottsrubriceringen ändras till olaga hot. De yttre avspärrningarna plockas bort men restaurangen är fortsatt avspärrad. Polisens kriminaltekniker kommer att genomföra en brottsplatsundersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen