Uppdaterad 21 december 13:39

21 december 08:48, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Tio personer har omhändertagits för fylleri, en av dessa misstänks också för våldsamt motstånd mot väktare. 

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:03 Misshandel, Luleå
Polisen beordras till ett nöjesställe i Luleå med anledning av en misshandel. En man i 45-årsåldern misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation till. Mannen grips misstänkt för misshandeln och ska förhöras när han har nyktrat till.

00:26 Trafikbrott, Boden
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Norrbottensvägen i Trångfors. Patrullen utför en flygande inspektion av fordonet. Föraren får en ordningsbot för avsaknad av registreringsskylt fram.

00:53 Misshandel, Kalix
Polisen beordras till en adress på en ort i Kalix kommun. En man i 20-årsåldern, som befinner sig på adressen, misstänks ha misshandlat och hotat en annan man. Mannen grips och anhålls senare misstänkt för bland annat misshandel, försök till grov misshandel samt grovt olaga hot.

00:57 Trafikbrott, Boden
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Boden. Föraren får en ordningsbot då fordonets registreringsskylt fram till inte är väl synlig.

01:24 Misshandel, Kiruna
Polisen beordras till en adress i Kiruna med anledning av en misshandel. En man i 45-årsåldern misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation till. Mannen grips och ska förhöras när han har nyktrat till.

02:04 Trafikbrott, Boden
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Prästholmen, Boden. Patrullen utför en flygande inspektion av fordonet och föraren får en ordningsbot då framrutan är tonad, vilket är otillåtet.

02:07 Smitning från trafikolycka, Luleå
Polisen kontaktas av föraren av en taxibil som har blivit påkörd av en personbilist som inte stannat för stopplikt i Bergviken, Luleå. Den vållande bilisten lämnar sedan platsen och kan inte återfinnas av polispatrullen. En anmälan gällande smitning från trafikolycka upprättas.

02:19 Drograttfylleri, Arjeplog.
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika varför hon tas med för provtagning. En anmälan gällande drograttfylleri upprättas.

03:12 Misshandel, Luleå
Polisen beordras till centrala Luleå med anledning av ett bråk mellan ett antal personer. Polisen tar upp minst en anmälan gällande misshandel där en minderårig kille är misstänkt för att ha slagit en några år äldre tjej.

05:13 Skadegörelse, Piteå
Polisen kontaktas gällande en skadegörelse på en galleria i centrala Piteå. Två rutor på två fastigheter har slagits sönder. Polisen har varit på plats. Två anmälningar gällande skadegörelse upprättas.

Uppdatering 12:34: Polisen har förutom en anmälan om skadegörelse även upprättat en anmälan gällande olaga intrång då gärningspersonen/personerna olovligen tagit sig in i gallerian.

Polisen upprättar också en anmälan om stöld genom inbrott då en butik mitt emot gallerian har utsatts för ett inbrott. Det är dock oklart om något är tillgripet därifrån.

Uppdatering 13:32: Polisen tar tacksamt emot tips och iakttagelser som kan ha med inbrottet/olaga intrånget på Storgatan i centrala Piteå att göra. Har du sett något i området vid tiden mellan 03.00 och 05-tiden på lördagsmorgonen, kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

 

05:40 Trafikbrott, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en lastbil på E45 vid Fjällnäs. Föraren får en ordningsbot för att inte ha iakttagit stopplikt.

 

Övrigt: Två viltolyckor har inträffat i länet under sen kväll och natt. Ingen person har kommit till skada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen