22 december 08:23, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Fem personer har omhändertagits för fylleri (läs mer om ett av ärendena nedan). Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:32 Drograttfylleri, Haparanda
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Marielund, Haparanda. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 50-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning. En anmälan upprättas gällande drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk samt olovlig körning då han saknar behörighet att köra personbil.

23:17 Misshandel, Kiruna
Polisen beordras till en adress i centrala Kiruna med anledning av en misshandel. En man uppger att han har blivit slagen av en annan man. Polisen åker till platsen och håller ett kort förhör med den utsatte mannen. En anmälan om misshandel upprättas.

00:01 Våld mot tjänsteman, Boden
Polisen beordras till en restaurang i Boden där väktare har envarsgripit en man som misstänks för våld mot tjänsteman. Polisen åker dit och omhändertar mannen, som är i 30-årsåldern, enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan upprättas också gällande våld mot tjänsteman.

03:57 Rattfylleri, Kiruna
Polisen får ett samtal om en personbil som har kört upp i mitten på en rondell i centrala Kiruna. Polisen åker dit. Föraren, en man i 30-årsåldern, medtas för provtagning efter misstanke om rattfylleri. En anmälan upprättas gällande rattfylleri, mannen får sitt körkort samt bilnycklar omhändertagna.

04:17 Rattfylleri, Piteå
Polisen uppmärksammas på en singelolycka på E4 i Piteå, en personbil har kört i diket. När polisen kommer dit finns ingen person kvar i bilen. Polisen påträffar dock senare den misstänkte föraren, en man i 20-årsåldern, och tar med honom för provtagning efter misstanke om rattfylleri (eftersupning). En anmälan upprättas gällande rattfylleri, eftersupning. Mannen är förhörd.

06:03 Trafikbrott, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Nuolajärvivägen i Gällivare. Föraren får en ordningsbot för att inte ha iakttagit väjningsplikten.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen