23 december 16:55, Rattfylleri, Finspång

Misstänkt rattfyllerist blev misstänkt för flera brott.

15.25 en polispatrull fick syn på en bilist och bestämde sig för att kontrollera bilen och föraren på Norrköpingsvägen i Finspång. När polispatrullen visade stopptecken till bilisten vägrade föraren att stanna utan körde vidare vingligt och vårdslöst. I korsningen Östermalmsvägen - Gronvägen valde polispatrullen att preja bilisten av vägen för att få stopp på den riskfyllda färden. Det visade sig att det fanns tre personer i bilen men ingen av dessa skadades vid stoppet.

När polispatrullen skulle ta hand om bilföraren, en man i 20-årsåldern, blev han våldsam och aggressiv mot poliserna och fick därför beläggas med både hand- och fotfängsel varefter han kunde föras till polisstationen. Han misstänks för drograttfylleri, brott mot knivlagen, våld mot tjänsteman och narkotikabrott genom innehav.

En av passagerarna i bilen, man i 20-årsåldern, misstänks för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott och en annan, kvinna i 20-årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott. Även de båda fick följa med för provtagning och förhör.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen